Mijn eerste nieuwsbrief

Voor veel mensen zal dit echt geen wereldschokkend nieuws zijn en dat is het ook niet, maar ik heb gisteren mijn eerste nieuwsbrief over etalagepoppen.be gemaakt. Een eerste brief en dus ook een nieuw begin. Het is zoals naar school gaan om nieuwe dingen te leren, het resultaat mag er zijn maar het kan altijd beter, en dat hoop ik in de toekomst dan ook te kunnen verwezenlijken.
Een nieuwsbrief moet iets nieuws brengen en dat is niet altijd eenvoudig.
Welke acties, welke aanbiedingen en vooral wat wil ik aan de lezers vertellen. Een hele hoop open vragen waar ik momenteel nog mee zit, maar ondertussen heb ik toch maar voor een informatieve brief gekozen om te starten.

Mijn oorspronkelijke planning was om een brief /folder aan mijn klanten toe te zenden, maar dat vraagt meer voorbereiding dan het maken van een nieuwsbrief, heb ik mogen ondervinden. Ik was bezig aan het ontwerp voor een folder toen ik tot de vaststelling kwam dat dit ontwerp evengoed als basis voor een nieuwsbrief zou kunnen dienen. Via e-mail versturen heeft ook het voordeel dat alle items aanklikbaar zijn.

Als je het van de ecologische kant bekijkt is het ook interessanter om een e-mail te versturen in plaats van een folder via de post. Zo’n gewoon kaartje gebruikt papier, stuurt een postman de baan op, en dan spreken we nog niet over de verplaatsingsmiddelen die er nodig zijn om de folder tot bij de geadresseerde te krijgen.

Dus besloot ik van de elektronische snelweg te gebruiken in plaats van de gewone.
Maar het is niet aangeraden om zo’n nieuwsbrief op eigen middelen via e-mail te gaan rondsturen. Ik ging dus op zoek naar een emailprovider die voor de afhandeling van de nieuwsbrief in staat. Na een tijdje Googelen heb ik een keuze gemaakt en een account aangemaakt op  http://www.yourmailinglistprovider.com/nl/. Eerst een template gekozen en dan een eerste nieuwsbrief aangemaakt. De folder dat ik gemaakt had diende als leidraad om deze nieuwsbrief aan te maken.
Het aanmaken van de verzendlijsten vond ik zelf het moeilijkste gedeelte. Mijn adressen moesten uit mijn adresboek overgeplaatst worden en daar heb ik wel even naar moeten zoeken, maar na een tijdje had ik toch zo’n 220 adressen in mijn lijst kunnen opslaan … een mooi begin.
Het voordeel van zo’n provider is vooral de ondersteuning en informatie dat je krijgt na het versturen van je nieuwsbrief. Statistieken laten zien hoeveel mensen je tekst lazen en hoeveel van deze aangeschreven mensen zich lieten uitschrijven. In mijn geval viel dit best mee, maar het aangeschreven publiek waren dan ook klanten die ooit bij mij iets kochten, huurden of informatie vroegen, dus geen onbekenden. Dat laatste zal er, volgens mij, wel toe gedragen hebben  dat er zo weinig mensen zichzelf uitschreven.

Ik ga niet dagelijks zo’n nieuwsbrief versturen, daar heb ik geen tijd voor en dat vind ik zelf ook niet leuk tegenover de ingeschreven mensen, maar het is wel een handig hulpmiddel om op de hoogte te blijven van acties en aanbiedingen dat ik ga doen. Ik wil ook via de nieuwsbrief specifieke acties opzetten die ten goede komen aan de lezers van deze nieuwsbrieven.
Natuurlijk zullen de berichten gerelateerd zijn tot mijn werk, etalagepoppen, etaleren en al wat daarom draait.

Wens jij ook in te schrijven op de nieuwsbrief kan dat door op onderstaande knop te drukken. (uitschrijven gaat even gemakkelijk)

Advertenties