Hoe ik aan mijn webwinkel begon

Een tijdje geleden heb ik besloten om 24/24 beschikbaar te zijn voor mijn klanten, en hoe kan ik dat beter doen dan met het opzetten van een webwinkel.
Ik heb eerst een hele tijd op het internet rondgekeken om de juiste software te vinden maar kwam uiteindelijk bij “Mijnwebwinkel” terecht om een virtuele winkel te bouwen.

Eenvoudige software dat een leek als ik goed kan gebruiken. Je kan hier eenvoudig je winkel opbouwen, aanpassen en betaal modules toevoegen, al is het hierbij wel even uitkijken welke systemen je toevoegt omdat sommige nogal duur zijn voor een beginnende winkel.
De basis, een gratis webwinkel is niet meteen handig omdat het toch wel beperkingen inhoudt, en voor een redelijk bedrag heb je een goed functionerende webwinkel waar je zelf je nodige creativiteit in kwijt kan.

Het eerste wat ik  moest doen was mijn voorraad van etalagepoppen inventariseren zodat ik een goed overzicht had van hetgeen ik in mijn winkel ging aanbieden. Daarna moesten er foto’s gemaakt worden, “pictures speak louder than words” zeggen ze toch hé.
Gewapend met die twee dingen begon ik vol goede moed aan de opbouw van de winkel. Er moesten teksten geschreven worden, informatie geplaatst worden, artikels ingevoegd worden, lijsten aangemaakt worden, en ik moest een betaalformule kiezen. Aangezien ik al over een Paypal account beschik was de keuze voor mij snel gemaakt, geld overmaken en ontvangen via Paypal is overigens een echte aanrader, het gaat heel vlot.

Etalagepoppen in deze winkel plaatsen is één ding, klanten aantrekken is nog iets heel anders.
Een tijdlang heb ik de winkel aan Google gelinkt met een betalende advertentie, wel handig, maar deze rekening loopt snel op zo lang er nog niet echt transacties op volgen. Op mijn website en community sites staat natuurlijk ook een link naar mijn webwinkel.  En ondertussen zijn de eerste bestellingen binnen gekomen en verwerkt, want over het transport moest ook nagedacht worden, en liefst dan nog aan een betaalbaar tarief.

Voorlopig is het aanbod nog redelijk beperkt daar ik ook nog mijn eigen winkel en showroom heb dat ook mijn aandacht vraagt. Maar ik tracht toch regelmatig nieuwe artikels toe te voegen

Ik vind het ook belangrijk om de klanten zo snel mogelijk hun aankoop te bezorgen. Na ontvangst van betaling van de bestelling worden de goederen meteen verstuurd. Dit gebeurd dezelfde dag dat de betaling binnen komt en zo heeft de klant zijn goederen doorgaan na maximum 2 dagen in huis.

Heeft er nog iemand suggesties voor het promoten van een webwinkel? Alle bruikbare suggesties zijn welkom.
Je vindt mijn  webwinkel met etalagepoppen hier:
http://www.mijnwebwinkel.nl/winkel/etalagepoppenshop/

Advertenties