Oude uniformen presenteren

Ik krijg regelmatig verzamelaars van oude militaire kleding over de vloer die op zoek zijn naar etalagepoppen om hun verzameling op te presenteren.
Op zich is dat geen probleem, etalagepoppen genoeg zou je denken, maar er zijn wel enkele attentiepunten waar je rekening mee moet houden als je voor deze attributen etalagepoppen gaat aankopen.

Afmetingen van de pop:
Let op de grootte van de etalagepop.
Veel kleding die je op beurzen van militaria vindt is kleiner dan de klassieke hedendaagse kleding, mensen waren vroeger gewoon kleiner, en dus moet je daar zeker op letten als je een etalagepop aankoopt. Het zou spijtig zijn dat je bij je aankoop van een etalagepop hier niet aan zou denken en uiteindelijk je etalagepop niet, of zeer moeilijk, aangekleed zou krijgen. Uiteindelijk zal je ertegenop zien om de pop om te kleden om bijvoorbeeld op tentoonstellingen en dergelijke te gaan staan.
Ook voor een persoonlijke verzameling zal je het snel laten van de etalagepoppen af en toe van kleding te veranderen.

Voetpin of kuitpin:
Wil je de pop graag laarzen laten dragen opteer dan voor een pop voorzien van een kuitpin. Het bespaart je veel werk en je moet geen gaten in de laarzen maken. Hou er wel rekening mee dat zelfs een kuitpin moeilijk te gebruiken is als de laarzen te hoog zijn. In dit geval zijn er andere creatieve oplossingen die kunnen dienen.

Ik heb de geschikte etalagepoppen voor dit doeleinde.
De etalagepoppen die ik aan de meeste verzamelaars kan aanbieden zijn de harde plastieken etalagepoppen.
Ze zijn iets kleiner van maat, minder gespierd en zijn standaard voorzien van een kuitpin.
De hoofden van deze poppen kunnen ook draaien, waarmee het heel eenvoudig is om met dezelfde types van etalagepop, toch een andere houding te creeren.
De nieuwste uitvoeringen van deze poppen hebben nu ook hoofden met gemodelleerd haar en verschillende gelaatsuitdrukkingen. De handen zijn realistischer dan vroeger en kunnen nu ook handschoenen dragen. Het hoofd is volledig afgewerkt wat ook een pluspunt is, zelfs voor de kaalhoofdige poppen.
Wil je de poppen liever zonder hoofd presenteren dan kan het ook. Voor het afwerken van de hals is er een mooie afdekplaat voorzien.

Wil je deze poppen komen bekijken dan kan je terecht in mijn toonzaal. Breng gerust wat kleding mee zodat je ter plaatse kan kijken wat het resultaat is.
Het adres van mijn toonzaal:
Geerdegemvaart 22
2800 Mechelen
Open:
Maandag en vrijdag van 10-12 en 14-17 uur
Andere dagen en uren na afspraak: 0475-294608

Of bestel je liever online, kijk dan op de volgende link naar mijn webwinkel. Snelle verzending in binnen en buitenland.
http://www.etalagepoppenonline.be/a-22674489/man/herenpop-plastiek-lt-ken/
http://www.etalagepoppenonline.be/a-22674512/man/herenpop-plastiek-lt-rob/

???????????????????????????????

???????????????????????????????

???????????????????????????????

???????????????????????????????

Advertenties