Dag van de klant

Mooi initiatief elk jaar maar weer, maar eigenlijk zou elke dag een “Dag van de Klant” moeten zijn.
Het is natuurlijk altijd leuk als de klanten een geschenkje kunnen krijgen en ze zijn daar meestal ook blij om, hoe klein deze attentie ook kan zijn, maar waarom kan dat eigenlijk niet altijd zo zijn.
Voor een winkelier is de klant gewoon zijn belangrijkste bron van inkomen, zonder klanten geen winkels… zo eenvoudig is het, en dus is het niet meer dan vanzelfsprekend dat je deze klanten in de watten moet leggen.
Eigenlijk is persoonlijke service en vriendelijk onthaal het enige waarmee een kleine ondernemer zich kan onderscheiden tegen alle grote spelers op de markt.

Hoe tracht is het verschil te maken?
Ik tracht altijd iets leuks in huis te hebben zodat ik mijn klanten een geschenkje kan aanbieden als ze mijn winkel verlaten.
En dat werkt steeds zeer positief omdat de klanten dat niet echt verwachten. Doorgaans krijgen mijn klanten een doosje “Merci chocolades” als ze bij mij een aankoop hebben verricht. Heb ik toevallig geen chocolade in huis zorg ik wel altijd dat ik iets extra aan mijn klanten kan meegeven als ze de winkel verlaten.
Een koffie staat ook altijd klaar. Een Nespresso-apparaat is gemakkelijk omdat ik dan steeds snel een verse kop koffie kan aanbieden. Ik geloof echt in service aan de klant, een vriendelijke bediening hoort er altijd bij.
Dus kom gerust even langs als je een etalagepop nodig hebt, om te huren of aan te kopen.
Het adres:
Etalagepoppen.be
Geerdegemvaart 22
2800 Mechelen
0475-294608
Open:
Maandag en vrijdag van 10-12 en 14-17 uur
Ah ja, nog even vermelden … De koffie staat klaar 😉

Advertenties