Het papieren foldertje

Het zal jullie waarschijnlijk al wel opgevallen zijn dat ik nogal actief ben op het internet. Ik ben zowat op alle sociale media aanwezig en tracht al die verschillende kanalen ook effectief levend te houden. Naast een heel pak blogs over verschillende onderwerpen en enkele facebookpagina’s, ook over verschillende onderwerpen, gebruik ik Twitter en Instagram zo goed als dagelijks. Foto’s post ik dan weeral op Pinterest en beroepshalve berichten belanden dan weeral op LinkedIn.
Wees er ook van overtuigd dat ik zeker nog een pak pagina’s overgeslagen heb.
Ik steek dus heel wat tijd in het onderhouden van deze media, maar ik ben er hoe langer hoe minder van overtuigd dat deze media een even belangrijke rol spelen in het promoten van hetgeen waar ik mee bezig ben, namelijk het verhuren en verkopen van etalagepoppen.
Met bijna 4000 volgers op Facebook zou je nochtans durven denken dat je heel wat mensen bereikt als je een bericht post, maar het tegendeel blijkt waar te zijn. Alhoewel de meeste volgers zelf op de “Like” knop hebben gedrukt, en dus zelf besloten hebben om mijn pagina’s te volgen is de respons eerder magertjes te noemen. Ik post nochtans dagelijks berichten en foto’s maar dan nog blijft de reactie heel beperkt.
Video’s scoren duidelijk het best, terwijl foto’s ergens tussenin liggen en de gewone geschreven berichten, al naargelang het ogenblik van het posten goed tot minder goed gelezen worden.
Ik heb ondertussen ook wel geleerd om hashtags te gebruiken om mijn berichten naar de juiste doelgroep te sturen, maar ik blijf toch met een gevoel van…” het zou toch beter moeten kunnen” zitten.
Daarom is bij mij de gedachte opgekomen om toch terug meer te gaan werken met de papieren folder. Ik heb verschillende ontwerpen in de kast liggen maar heb er, tot op heden, weinig mee gedaan, moet ik toegeven. Ergens denk ik dat een foldertje nog steeds meer affect heeft dan een berichtje, al is het dan met foto en link, op het internet. Een foldertje blijft iets tastbaars en raakt daarom niet altijd meteen bij het papieren afval.
In het verleden heb ik zelfs een paar keer foldertjes persoonlijk gaan afgeven in winkels, en kreeg soms meteen vragen gesteld die tot verkoop of verhuur van etalagepoppen konden leiden.Het nadeel hiervan is dat ik echt tijd moet maken om deze winkeliers te bezoeken en dan ook terug veel de baan op zal moeten. £
Een ander systeem is gewoon de folders in de bussen van de winkels steken op het ogenblik dat ze niet open zijn, ’s avonds en in het weekeinde dus, op momenten dat ikzelf niet echt extra tijd moet vrijmaken.
Hoe dan ook ik ga zeker de combinatie maken van de papieren folder aangevuld met mijn aanwezigheid op alle sociale media, blogs en dergelijke en het posten van gerichte nieuwsbrieven.

Folder2015

Meer info 0475-294608
www.etalagepoppen.be

Advertenties