Over het verzenden van Etalagepoppen

Ik heb vandaag zowat de ganse namiddag voor mijn pc gezeten om verzendetiketten te maken voor mijn etalagepoppen die ik volgende week naar Nederland verstuur.
Het is nu niet zo dat dit de eerste keer is dat ik poppen naar het buitenland verstuur, maar het is wel de eerste keer dat ik UPS ga gebruiken als transportdienst.
In het verleden maakte ik, voor verzendingen naar het buitenland, gebruik van de diensten van DPD of BPost, maar aangezien DPD nu anders werkt dan enkele maanden geleden, en Bpost voor het buitenland nogal duur is, heb ik ditmaal voor UPS gekozen. In een steeds veranderende wereld waarin vooral transportdiensten mekaar met steeds scherpere prijzen beconcureren vind ik het ook belangrijk om deze evolutie van dichtbij te volgen om zo ook de meest scherpe verzendkosten aan mijn klanten te kunnen aanbieden.
Het is vooral voor mijn buitenlandse klanten belangrijk dat de verzendkosten zo laag mogelijk blijven.
Als ik gewoon kleine pakketten zou versturen zou het allemaal niet zo veel verschil maken, maar aangezien etalagepoppen in grote dozen van meer dan 1 meter lengte zitten en dan ook nog tussen 12 en 19 kg wegen, is het wel belangrijk om de verschillende transportdiensten en tarieven scherp in het oog te houden.
En zo ben ik deze keer bij UPS terecht gekomen, een wereldwijde dienst die een heel ander systeem hanteert om etiketten op te stellen en uit te printen. Dus hier kwam wel een heel pak zoekwerk aan te pas, maar ik ben er uiteindelijk toch door geraakt. Maandag worden de pakketten opgehaald … ben benieuwd 😉

Advertenties