Een kapstok of een etalagepop

Kledij in een etalage presenteren is nooit eenvoudig. Vooreerst moet je kijken welke combinaties bij mekaar passen, een kakofonie van kleuren is nooit de goede keuze, kleuren die in harmonie bij mekaar passen zijn meer geschikt om in een etalage te passen.
Opgelet, je mag wel verschillende kleurencombinaties maken, maar zorg er dan wel voor dat deze in aparte groepen in de etalage worden gegroepeerd.
Tegenwoordig hebben de winkeliers ook de neiging om kledij, vooral als ze op etalagepoppen gepresenteerd worden, gewoon naast mekaar te plaatsen. Trendy zeggen sommige mensen, maar ik noem het gewoon saai. Akkoord… als je één etalage ziet waarin poppen naast mekaar staan is het best wel o.k. maar als je de stad doorwandelt en je ziet niets anders in de etalages, dan wordt het echt wel saai en zorgt het ook niet voor extra aantrekkingskracht, een blikvanger zeg maar,voor je etalage.

Je kan kleding op verschillende manieren presenteren, zoals vroeger met draadjes en naalden aan het plafond hangen en composities maken wat eigenlijk wel voor een groot deel achterhaald is.
Je kan gebruik maken van kapstokken en op die manier figuurtjes vormen, een toepassing dat nog steeds vlot gebruikt wordt. Afwerking is hierbij wel belangrijk zodat het geheel niet slordig en gewoon “hangend” overkomt. Met andere woorden, let op de afwerking van de broekspijpen, armen en geef verschillende houdingen aan het geheel.
Je kan paspoppen gebruiken. je weet wel, die bustes op een houten driepikkel, nu ook verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Al bij al is dit één van de eenvoudigste manieren om kleding te presenteren. Hoe dit in praktijk juist moet laat ik nog wel eens weten in één van mijn volgende blogs.
De eenvoud van de paspop maakt het tot één van de snelste manieren om een etalage stijlvol aan te kleden.
En dan heb je nog de etalagepop, ook mannequin genoemd.
Veel beter dan dat kan het niet worden. Er bestaan zoveel verschillende types etalagepop dat je zeker een stijl kan vinden die bij je zaak past. En dat is zeer belangrijk want een etalagepop moet het verlengde van uw zaak zijn en in de etalage al een voorsmaakje geven van de uitstraling die jij aan je winkel wil geven.
Om de juiste keuze te maken is het dan ook belangrijk dat jij je bij de aankoop van deze etalagepoppen laat bijstaan door iemand die weet waar je op moet letten. Etalagepoppen bestaan in veel verschillende prijsklassen, stijlen, gewichten, kleuren, houdingen enz. Met meer dan 35 jaar ervaring in etalagedecoraties kan ik jullie wel op weg helpen bij je zoektocht naar de gepaste etalagepop.

Wat de afwerking en presentatie van kleding in een etalage betreft is de keuze van een etalagepop ook de meest voor de hand liggende. Er is geen ander middel dat bij benadering de juiste levensechte uitstraling zal geven aan je kledingcollectie.
Zit je met vragen over de aanschaf van etalagepoppen neem dan gerust contact op met Michael Grieve 0475-294608
Of kom een kijkje nemen  en een praatje maken in de toonzaal:
Geerdegemvaart 22
2800 Mechelen
Wij zijn open op Maandag en Vrijdag van 10-12 en 13-17 uur.
Of kijk op mijn website en webwinkel:
http://www.etalagepoppen.be
http://www.etalagepoppenonline.be

Advertenties