Wil jij vechten met etalagepoppen?

Ik krijg regelmatig klanten over de vloer die zich, voor het eerst, enkele etalagepoppen willen aanschaffen… gelukkig maar, want anders zat ik hier niks te doen. Maar een vraag die ook regelmatig terugkomt is de vraag of een etalagepop eenvoudig aan te kleden is? Het antwoord daarop is zeer eenvoudig: Neen.  het is een waar gevecht om een etalagepop aan te kleden 😉
Een etalagepop is niet de meest eenvoudige manier om kleding te presenteren, maar het is wél de enige manier om op de juiste wijze en met de meeste uitstraling kleding te presenteren.

De meeste etalagepoppen wegen wel wat. En dat brengt met zich mee dat de meeste etalagepoppen dus moeilijk te behandelen zijn.
Je moet, om een etalagepop volledig met broek, trui, en hemd en attributen aan te kleden wel wat handelingen uitvoeren.
Eerst moet je de etalagepop voor het grootste deel uit mekaar halen: Armen eraf, eventueel één been losdraaien en het bovendeel aan de heup van het onderste gedeelte losmaken. Doorgaans moet je dan ook nog de pop van de staander afhalen.
Daarna begint de opbouw, de broek of rok over het onderste deel trekken, en als die broek of rok te smal is eerst een been loskoppelen wat je nadien weeral heel voorzichtig terug op zijn plaats tracht te krijgen. Daarna plaatsen we het onderstel terug op de voetplaat. Dan het bovenste gedeelte terug op het onderste plaatsen en dan de torso beginnen aan te kleden. Armen komen op het laatst. Eenmaal alle kledij over de bovenlichaam hangt begint de zoektocht om de armen terug in de mouwen te steken en daarna terug in hun hengels aan de schouders te plaatsen … nog zo een leuke bezigheid.
Het houdt allemaal wel wat werk in. Een etalagepop kleed je niet zomaar snel in 2 minuten aan. Neem er vooral je tijd voor.
Er zijn vandaag de dag ook alternatieve koppelstukken die ervoor moeten zorgen dat de armen sneller kunnen geplaatst worden dan met de oudere systemen, wat op zich al een stap vooruit is.
Doordat sommige winkeliers zelf hun poppen aankleden voor hun etaleur langskomt kunnen ze veel besparen op werkuren die anders veel hoger zouden oplopen maar uiteindelijk toch tot hetzelfde resultaat zouden komen.
Ik heb, in het verleden, veel klanten gehad die zelf hun etalagepoppen aankleedden zodat ik meteen met de opstelling en afwerking van de etalage kon beginnen wat mij ook veel werk/tijd bespaarde. (eigenlijk had ik allemaal leuke klanten 😉 )

Daarom sta ik zo achter mijn onbreekbare pe etalagepoppen.
Akkoord, momenteel is de afwerking nog steeds niet volledig zoals de klassieke polyester etalagepop, maar ze benaderen deze afwerking steeds meer.
Je moet er tenslotte ook steeds rekening mee houden dat je van een etalagepop uiteindelijk heel weinig meer ziet. De vorm vult je kledij, maar je ziet doorgaans enkel de hals, hoofd, en handen.
Maak je geen illusie over de werking van een Pe etalagepop. De opbouw is precies hetzelfde als voor een polyester pop maar het gaat allemaal een beetje gemakkelijker omdat de poppen nu eenmaal bijna niets wegen. Als je bovendien een stuk laat vallen, wat als eens kan gebeuren, is er niets aan de hand, je zal geen gebroken stukken hebben. Met andere woorden, niets dan voordelen.
Je vind deze etalagepoppen nu zelfs in abstracte uitvoeringen, zwart en wit, naast de klassieke huidskleur modellen.

IMG_0003 (3) IMG_0003 (9)

 

Meer info over mijn aanbod? Kijk even op mijn website:
www.etalagepoppen.be
www.etalagepoppenonline.be
Of kom langs in de toonzaal:
Geerdegemvaart 22
2800 Mechelen
Open op maandag en vrijdag van 10-12 en 13-17 uur

Advertenties