Etalagepoppen etaleren

Ik heb hier in het verleden al een artikel over geschreven, het belang van een mooie opstelling van de artikelen in de etalage, maar vind het wel zo belangrijk dat ik hier nog even op terugkom.
Vooral wat de presentatie van etalagepoppen in de etalage betreft laten veel winkeliers het, qua creativiteit, afweten. Onbegrijpelijk als je weet wat de inrichting van een winkel kost en wat de kostprijs van een mooie collecties is, dan is het toch niet meer dan logisch dat een winkelier ook zijn/haar best zal doen om deze artikelen zo mooi mogelijk te presenteren om de aandacht van de voorbijgaande potentiele klant te krijgen.
Maar hier wringt het schoentje, meestal wordt er de presentatie van de goederen in de etalage veel te weinig geld en aandacht geschonken. In de meeste gevallen moet een plaatselijke verkoopster de etalage inrichten of, als er dan al naar een etaleur wordt uitgekeken is het budget dat in die richting gaat ook dikwijls te beperkt.
Als de verkoopster de etalagepoppen moet aankleden en de etalage moet opmaken staan ze doorgaans als soldaatjes mooi naast mekaar, strak en trendy zeggen ze dan, eentonig en saai zeg ik dan. Een speelse etalage zal steeds meer de aandacht van de voorbijganger trekken. En ik weet het ook wel, blikvangers zijn uit de  boze, maar sfeer in de etalage creeren is dan weeral wel in de mode.
Soms kan het ook anders, al moet ik hieraan toe voegen dat het voorbeeld toevallig dan weeral van een etalage van een bekende keten moet komen.
Een goede etaleur kan echt wel het verschil maken. En als je nog een etalagepoppen in huis hebt om je collectie op te presenteren is het ook de hoogste tijd om daar even werk van te maken.

Deze foto’s heb ik in Maastricht genomen toen ik voorbij de etalages van C&A kwam. De naam van de winkel is me trouwens ook maar nadien opgevallen, eerst werd mijn aandacht door de fraai aangeklede etalage getrokken.
Moest dit een etalagewedstrijd zijn kregen ze van mij veel punten voor sfeer en gezelligheid van de etalage.
IMG_0306 IMG_0307 IMG_0310 IMG_0311 IMG_0308 IMG_0309

De speelse opstelling en het mooie bijhorende decoratiemateriaal stralen gezelligheid uit.
Wat mij betreft, zeker één van geslaagde etalages in die stad.

Wil je graag één of meerdere betaalbare etalagepoppen aankopen of huren dat kan.
http://www.etalagepoppen.be
Http://www.etalagepoppenonline.be
Of kom ze bekijken in mijn toonzaal:
Geerdegemvaart 22
2800 Mechelen
Open op maandag en vrijdag van 10-12 en 13-17 uur

Advertenties