Etalagepoppen in de propere etalage

Een mens zou het bijna vergeten maar etalagepoppen dienen vooral om kleding te presenteren en dat gebeurt doorgaans in de etalage.
Het is heel belangrijk dat etalagepoppen op de juiste manier in de etalage worden opgesteld.
Heel veel winkels geven er tegenwoordig de voorkeur aan om etalagepoppen allemaal op een rij op te stellen waar op zich geen probleem mee is, maar als iedereen de etalagepoppen op deze manier gaat opstellen is het voor de voorbijgaande potentiele klant een redelijk eentonig hetgeen  ze te zien krijgen in de winkelstraten.

En in eerste instantie zou een etalage nog steeds een blikvanger moeten zijn.  De klassieke blikvangers van vroeger zijn vervangen door sfeermakers allerhande, en daar kan je dus zeer creatief mee omgaan.
In een latere blog kom ik zeker nog uitgebreid terug op de opstelling van etalagepoppen in de etalage, maar vandaag wil ik het vooral hebben over het plaatsen, of beter niet-plaatsen, van  “aliens” in de etalage.

Een etalage moet in eerste instantie de voorbijganger aantrekken, maar sommige winkeliers hebben nogal de gewoonte om elk vrij plekje te benutten. Een overvolle etalage is nooit goed, maar het plaatsen van dozen en afval, omdat je er anders toch geen plekje voor hebt, is helemaal uit den boze.
Meestal gebeurt dit nadat een levering plaats heeft gevonden. De winkelier vindt niet meteen een plaats om de dozen op te bergen en die belanden dan , even toch, vlak achter de etalage. Van buitenaf zie je deze dozen dan staan wat geen proper zich geeft en vooral geen extra waarde aan de etalage.
Een voorbeeld…
IMG_0001 (9)En eigenlijk is dit nog een beetje te proper erbij gelegd, een mens zou denken dat het als decor bedoeld is, maar dat is het niet.
IMG_0002 (9)Een handige tip om dit te vermijden in jouw etalage is gewoon om van tijd tot tijd eens zelf naar je etalage te gaan  kijken en dan liefst met de “ogen” van een klant, dan zie je meteen of je dingen moet verzetten en/of alles nog in orde is.
Als je etalage een lange tijd blijft staan is het weghalen van stof ook iets wat belangrijk is.

Meer informatie over etalagepoppen en etaleren vind je op mijn site:
www.etalagepoppen.be
Of rechtstreeks in mijn online winkel:
www.etalagepoppenonline.be
Mijn echte winkel en toonzaal kan je bezoeken op maandag en vrijdag van 10-12 en 13-17 uur
Het adres:
Geerdegemvaart 22
2800 Mechelen

Advertenties