Goedkoop een kerstetalage maken

De kerst komt eraan en daarmee is het ook de hoogste tijd om je etalage in kerstsfeer te dompelen.
Leuk… al kost dat meestal wel wat geld… maar het kan ook anders.

Meestal begint zo’n zoektocht naar kerstmateriaal in één of ander tuincenter of een groothandel van bloemisterijartikelen, en meestal is de keuze zeer groot maar ook het kostenplaatje is groot.
Zelf etaleur zijnde heb ik door de jaren steeds op zoek moeten gaan naar creatieve en vooral betaalbare middelen om een sfeervolle kerst in de etalages van mijn klanten te brengen. Een beperkt budget zorgt er ook voor dat een mens creatief moet omgaan met het gegeven onderwerp.

Vooral voor grotere etalages waar gebruik gemaakt wordt van #etalagepoppen is de uitdaging groot, maar de oplossing heel dichtbij.
De tijd dat een etalage een echte blikvanger was, een in het oog springend iets, is voorbij. Een etalage straalt vandaag vooral sfeer uit. En die sfeer ka je op verschillende manieren verkrijgen.

Als je heel creatief uit de hoek wil komen en je best je handen uit de mouwen wil steken kan je bijvoorbeeld een sfeervolle wand maken, en deze afwerken met een sneeuwtapijt en bijhorende decors zoals zitbanken, bistrostoelen of kratten. Alles wat het tafereeltje verder kan aankleden.
Hiermee maak je een groot en sfeervol decor dat, buiten de werkuren om ze te maken, niet veel geld kost.
Dit decor is gemaakt met 3 vezelplaten, een pot verf en enkele attributen. Op de grond ligt een sneeuwtapijt en met spuitsneeuw kreeg het geheel een besneeuwd effect.

473

Bij een andere variatie heb ik gebruik gemaakt van een stijlvolle piano. Deze was geleend bij een muziekwinkel in de buurt en heeft dus, buiten een vermelding van deze muziekwinkel in de etalage, niets gekost.
Enkele sfeervolle items, vazen, sparren en kaarsen maakten het geheel compleet.
Resultaat was een stijlvolle etalage dat met weinig kosten opgebouwd werd.

475
Voor het laatste voorbeeld werd gebruik gemaakt van een oude kast.
Deze kasten stralen van zichzelf sfeer en stijl uit en waren eigendom van de winkelier zelf en kostten dus geen extra geld. Ook hier werden sparren en enkele kerstitems aan toegevoegd om het plaatje compleet te maken.
Vandaag de dag is er trouwens een goed alternatief voorhanden om een etalage met oude meubels op te bouwen. Ga even langs bij een #kringloopwinkel, er is wel altijd iets te vinden dat sfeervol in je etalage past, ik denk hier bijvoorbeeld aan een oude kast een oude deur, lantaarns, een boekenkast, oude stoelen enz.
469

470

Je kan een basis van kerstmateriaal aankopen en dat dan elk jaar hergebruiken in combinatie met andere materialen. Daarmee bespaar je heel wat op je decoratiebudget en krijg je toch steeds een origineel resultaat in je etalage.
Het spreekt vanzelf dat je de etalagepoppen ook zeer feestelijk aankleed.

Voor meer informatie kan u terecht op mijn sites:
www.etalagepoppen.be

Mijn online winkel:
www.etalagepoppenonline.be

Of rechtstreeks in mijn winkel en toonzaal:
Geerdegemvaart 22
2800 Mechelen
Open op maandag en vrijdag van 10-12 en 13-17 uur
Andere dagen en uren naar afspraak:
Contacteer Michael Grieve
0475-294608

 

 

Advertenties